4 redenen waarom social media marketing een must is voor uw bedrijf!

Bijgewerkt op: 9 jul. 2020

Als u nog nooit over Facebook en Instagram advertenties heeft nagedacht, laat u kansen liggen. Heeft u ooit gedacht dat het alleen weggegooid geld is, en dat het niks oplevert... dan heeft u het helaas mis.

Hieronder geef ik 4 redenen waarom u direct moet beginnen met het adverteren op Facebook en waarom het zo goed werkt.

1. Uw doelgroep zit hoogstwaarschijnlijk op social media.

De belangrijkste reden om aanwezig te zijn op social media: uw doelgroep zit hier ook! Vaak denken bedrijven dat hun doelgroep niet aanwezig is op social media, en dat social media marketing geen zin heeft in hun geval. Dat is niet waar: 96% van de Nederlanders is actief op social media (het grootste deel daarvan zit op Facebook), dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2020. Het is dus bijna zeker dat een groot deel van uw potentiële klanten actief is op bijvoorbeeld Instagram, Snapchat, Linkedin, Facebook of TikTok.

Het is belangrijk dat uw bedrijf op veel sociale media platformen actief is, denk aan: Instagram, Facebook en Twitter. Zo bent u overal bereikbaar, en heeft u op elke plek van het sociale media een digitaal visitekaartje staan.


2. Het is relatief goedkoop.

Goedkoop is natuurlijk maar een relatief begrip. Wat voor het ene bedrijf een kleine investering is waar bijna niet over nagedacht hoeft te worden, is het voor de ander een investering waar eerst even een nacht over moet worden geslapen. Maar weet jij hoeveel een advertentie in een krant of tijdschrift kost, en vooral de effectiviteit ervan? Ik kun u verzekeren dat de prijs een stuk hoger zal liggen dan een paar Facebook advertenties, en de effectiviteit zal dat hoge bedrag niet goed doen. Want denkt u eens na: als u een advertentie in de krant ziet, leest u er snel overheen of merkt u het zelfs niet op Terwijl dit stukje marketing het desbetreffende bedrijf veel geld heeft gekost Een kranten advertentie van 1/4e pagina kost al gauw €1.800,-. Bovendien gooit u de krant daarna misschien wel weg, dan is het letterlijk weggegooid geld voor het bedrijf. Graag wil ik u het onderstaande overzicht van Brian carter laten zien. U ziet de verschillende kosten per adverteermogelijkheid (online en offline) voor het bereiken van 1000 mensen. Facebook kost verreweg het minst.


3. Facebook helpt je om gemakkelijk potentiële klanten te vinden.

Als je de (doel)groep hebt gevonden die erg positief op jouw advertenties reageert, kun je die groep ‘'kopiëren’'. Dit noemen ze een look-a-like doelgroep of een vergelijkbare doelgroep. Facebook gebruikt jouw aangepaste doelgroep om nieuwe mensen te vinden die lijken op die uit jouw doelgroep en daarom zeer waarschijnlijk net zo geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf omdat ze dezelfde eigenschappen en interesses hebben als de mensen die goed op de advertentie reageren.

Wat ook kan helpen bij het maken van een ‘'look-a-like audience’' is een Facebook pixel: een stukje code van Facebook, die je als bedrijf kunt installeren op je eigen site. Deze code wordt dan gekoppeld aan het advertentie account van Facebook en registreert welke pagina’s worden bekeken door ingelogde Facebook-gebruikers. Met deze informatie kun je binnen het advertentie account van Facebook doelgroep segmenten samenstellen waaraan advertenties getoond worden. Voorbeeld: gebruikers die op de site van de adverteerder naar een rijschool hebben gekeken, maar nog geen proefles hebben aangevraagd bijvoorbeeld, omdat ze werden afgeleid door iets. Die mensen krijgen dan op Facebook advertenties te zien van die rijschool, met als doel hun aankoop of in dit geval aanvraag, te voltooien.  Met deze aanpak hoef je je doelgroep niet meer te raden. Je hoeft niet aan duizend mensen je advertentie te laten zien als je weet dat er maar een paar mensen in geïnteresseerd zijn. Dit bespaart je enorme kosten. De kliks op je advertentie hebben een hogere conversieratio wanneer alleen geïnteresseerden hem zien.

4. Het is erg effectief door de grote hoeveelheid gebruikers.

Ik hoef u denk ik niet uit te leggen hoe groot de social media is in Nederland. In Nederland zitten we allemaal veel op onze apparaten en scrollen we de hele dag door social media om weet te hebben van al het nieuws wat naar buiten komt, om entertainment te zien op social media, of gewoon simpelweg informatieve artikelen te lezen.

Dit gebeurt allemaal op internet en een onderdeel van het internet is Facebook, Facebook is het grootste social media platform in Nederland.


dagelijkse gebruikers van social media

       


social media in NederlandHierboven ziet u een tabel met gegevens van de gebruikers van social media in Nederland.

Ook wil ik u graag laten zien wat de leeftijd is van de gebruikers van de diverse platformen zitten: die gegevens ziet u hieronder.
Om de meeste mensen, op een redelijk goedkope manier te bereiken, zijn Facebook advertenties de beste manier.zoals u ziet is Facebook een hele goede manier om potentiële klanten voor uw bedrijf te krijgen.

Bron kosten advertentie in krant: https://www.advertentiegroothandel.nl/adverteren-in-de-krant/regionaal/utrecht/commercieel/1-4-pagina