Copywriting

typen

wat is copywriting? Copywriting is de kunst van het schrijven van overtuigende teksten of verkopen met je toetsenbord. De definitie van copywriting is: ''Copywriting is het schrijven van wervende teksten voor commerciële doeleinden.'' Wat zorgt er nu voor dat je lezer geboeid blijft en nog belangrijker, gemotiveerd raakt om bijvoorbeeld je product te kopen? 

Copywriting is zoals ik al zei, de kunst van het schrijven van overtuigende teksten. Wat is overtuigen? Overtuigen is iemand ergens tot overhalen, bijvoorbeeld tot een aankoop, of tot het klikken op een link naar een website waar diegene uiteindelijk een aankoop doet.

Waarom is copywriting zo belangrijk voor ons? Onze marketingcampagne bestaat uit advertenties op Facebook en Instagram, Daarop worden voornamelijk teksten/berichten gedeeld. Het is dus van belang dat de tekst die in de advertentie staat perfect is, leuk om te lezen voor de lezer en zorgt voor motivatie bij de lezer om bijvoorbeeld naar uw website te gaan. Want hoe beter/overtuigender de tekst is, hoe meer acties worden uitgevoerd (denk aan een aankoop van uw product of dienst, of meer website verkeer).

Op je website probeer je als het goed is op elke pagina om klanten een volgende stap te laten zetten (zoals ik hierboven zei, acties). Want het heeft geen zin als jouw klanten op een pagina komen en ze gaan vervolgens niks doen. Je wilt dat ze ergens op gaan klikken.

Een van die dingen die het meest bepaalt of die klant de volgende stap gaat zetten, is copywriting. De woorden die je gebruikt om klanten te verleiden.

kortom copywriting is erg belangrijk om meer betalende klanten te krijgen.